18. lokakuuta 2015

Mitä tahtoisin oppia matkallani?

No, englantia tietenkin. Kyllä, mutta myös paljon muuta, ja ne asiat listaankin tähän. Sitten joskus kielimatkalta tultuani voin palata tämän postauksen ääreen ja miettiä, mitä näistä olen oppinut, mitä en ja mitä sellaista opin, jota ei lukenut tässä.

  • Tahdon oppia käyttämään englantia. Kouluarvosanani ei ehkä vastaa täydellisesti sitä englannin kielitaitoani, jota oikeasti osaan keskustelutilanteessa käyttää. Voin osata taivuttaa verbin laulaa "sing, sang, sung" tai ympyröidä ryhmään kuulumattoman sanan kokeessa, mutta pelkästään näillä ei välttämättä pärjää aidoissa tilanteissa.
  • Tahdon oppia uusia sanoja. Vaikka osaisi kaikki englannin kielioppisäännöt etu- ja takaperin ja osaisi vielä käyttää niitä oikein, ilman sanoja kommunikoinnista ei tule mitään. Ihmisen sanavarasto ei koskaan voi olla liian laaja.
  • Edelliseen liittyen, tahdon oppia sanojen sävyjä. Esimerkiksi sanojen picture ja photo ero (tai ehkei niillä ole mitään merkityseroa?) ei ole minulle selvä ja uskon, että tämän kaltaisia synonyymejä on muitakin. Suomen kielessäkään ei ole sama asia, sanonko, että "mies kävelee tiellä" tai että "mies lampsii tiellä".
Breakfast 2
"Tahdon oppia, mitä englantilaiset oikeasti syövät aamuisin"
Kuva: X posid, www.publicdomainpictures.net

  • Tahdon oppia englantilaisia tapoja. Tahdon oppia, mitä englantilaiset oikeasti syövät aamuisin ja kysyvätkö he oikeasti toisiltaan tavatessaan "How are you today, darling?".
  • Tahdon oppia, ettei haittaa, jos tekee virheen. Tahdon huomata, että vierasta kieltä voi puhua ja sillä voi pärjätä, vaikkei osaisikaan kaikkia sanoja ja lausuisi jonkin niistä harvoistakin sanoista väärin. Tahdon huomata, etten kuolekaan, vaikka käyttäisinkin väärää aikamuotoa ja että viestini todennäköisesti ymmärretään siitäkin huolimatta.

Jos olet ollut kielimatkalla tai -kurssilla, mitä opit siellä? Jos olet lähdössä kielimatkalle tai -kurssille, mitä tahdot oppia?

2 kommenttia:

  1. Moikka! :) Huomasin että oot lähdössä ef:n kautta ens kesänä ja brightoniin! Sulla on tosi kivan oloinen blogi mitä oot nyt kirjoitellut tähän asti :) Jos mä voin olla jossain asiassa avuks niin tuu laittaa vaikka sähköpostii jemppu98@icloud.com niin auttelen mielelläni! Ja mulla on kans wa-ryhmä ens kesänä lähteville kielimatkailijoille niin jos vaan haluut mukaan ni ois tosi kiva! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)

    Laitan s-postia, jos tulee mieleen jotain kysyttävää. Nyt ei ainakaan tule mitään mieleen. :)

    VastaaPoista

Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan - on vain tyhmiä vastauksia! :)